Så anordnar du den bästa festen

Så anordnar du den bästa festen

Att anordna en fest som dina gäster sent kommer att glömma behöver inte vara särskilt svårt eller kosta särskilt mycket om du inte har budgeten för det. Det främsta som krävs är en god stämning och ett bra sällskap. Men det finns en del saker som du kan göra för att din fest ska få en extra guldkant och här kommer några tips.

Ha ett tema

Om du har ett tema på din fest så kommer den att sticka ut från vanliga hemmafester. Lägger du ner tid och anstränger dig för att temat ska bli bra kommer det att bli en lyckad fest. Det finns många olika teman att välja bland och de flesta saker som du behöver till temat finns att köpa i festbutiker. Ett bra exempel på en sådan butik är partytajm.se där du också kan se exempel på olika teman som finns. Det kan vara allt ifrån maskerad, bröllop till ett högtidstema.

Lekar och spel

Ett bra knep för att bryta isen på festen är att spela eller leka något. Det kan vara de klassiska dricklekarna men det är alla kanske inte bekväma med. Tänk barnkalas, de typerna av lekar är mer lättsamma, prestigelösa och garanterar skratt. Om du har ett tema på din fest, till exempel en möhippa, kan du göra olika lekar på temat. Exempelvis en frågesport om bruden. Något annat som nästan alltid funkar är musikquiz. Sätt ihop en spellista och ha en klassisk introtävling. Om du vill avancera musikquizet kan du ställa följdfrågor.

Mat och dryck

Beroende på vilken budget du har på din fest kan du erbjuda mat och dryck därefter. Om du inte har en stor budget så är det en bra idé om du låter gästerna ta med den dryck de vill ha och du står för maten eller snacksen. Det viktigaste när det kommer till mat och snacks på en fest är att det ska vara enkelt att äta och att det ska finnas något för alla. I samband med att dina gäster osar till ditt event är det en bra idé om de meddelar dig om de har några särskilda allergier eller äter en viss kost.

Musik

Musik är en stor del av underhållningen på en fest. Det är förstås extra uppskattat om du har ett liveband eller en DJ på plats men det går också bra om gästerna själva står för underhållningen genom en karaokemaskin. Tänk också på att människor har olika musiksmak så se till att musiken som spelas är något som kan uppskattas av alla.