Så anordnar du den bästa after worken

Så anordnar du den bästa after worken

Det senaste året har många behövt jobba hemifrån, vilket har resulterat i att man inte fått träffa sina kollegor i samma mån som förut. Det har gjort att en del arbetsgrupper inte är lika sammansvetsade. Något som kan hjälpa är att ha en after work. En after work är när en grupp arbetskamrater sammanstrålar efter att jobbdagen är slut och gör något tillsammans. Det kan vara allt från att äta på restaurang till att dricka en öl på en pub.

I den här artikeln har vi samlat några tips på hur du anordnar den bästa after worken. De flesta tipsen går att utföra även om ni har en online after work. Med detta sagt går vi nu in på hur du anordnar den bästa after worken.

Roliga aktiviteter

För att ni ska lämna jobbet bakom er är det viktigt att göra något som är totalt olikt det ni annars gör. Att spela sällskapsspel kan vara ett bra sätt att att bryta isen och få en mer avslappnad stämning. Ni kan också ordna olika lekar eller quiz. Musikquiz är kanske den vanligaste aktiviteten på en after work där ni tävlar i olika musikfrågor.

Pynt

Om ni ska hålla er after work på kontoret är det en bra idé om ni gör om miljön för att det ska bli mer festligt. Pynt går att köpa i fysiska butiker men också i de som finns online, ett exempel på det är partykungen.se där ni kan både köpa spel och pynt.

Mat och dryck

Efter jobbet är många hungriga och om ni inte ska gå på restaurang kan ni till exempel beställa pizza till kontoret. Precis som med all annan festmat så är det bra att välja den sorts mat som inte kladdar och är lätt att äta.

När det kommer till drycker kan ni gemensamt köpa alkohol eller andra drycker som önskas. En sak som blivit populärt på digitala aw:n är att ha olika dryckesprovningar. Då kommer ni överens om vilken dryck ni ska prova, till exempel öl. Då skickar ni ut en lista på vilka ölsorter som alla ska köpa hem för att sedan gemensamt ha en ölprovning fast över nätet. Då provar ni en ölsort i taget och sätter betyg för att i slutet av aw:n komma fram till den ölsort ni tyckt bäst om.