Konserter och festivaler

Konserter och festivaler

Sverige är en fantastisk plats att spendera sin sommarledighet på! Även om vädret i många fall kan skifta snabbt och hastigt har somrarna i Sverige ändå uppvisat en otrolig förbättring från föregående år. Regn är inte längre alltid ett faktum och det är helt enkelt mer ”tryggt” att lämna paraplyet hemma. Det ger också utrymme för allt fler konserter och festivaler utomhus.

Att gå på festival eller konsert utomhus är minst lika trevligt som att göra det inomhus. Under vinterhalvåret kan du med fördel besöka inomhuskonserter, t.ex. så kommer många stora artister till Arenan eller Globen. Under sommaren är det många som väljer att ha sina spelningar utomhus. Här är det viktigt att du kontrollerar innan om du behöver någon biljett eller inte. Kungsträdgården i Stockholm har många kostnadsfria musikfestivaler och andra tillställningar under sommarmånaderna, medan du på Globen eller vid större festivaler alltid måste betala en avgift för inträde.

Konserter och festivaler anordnas dock över hela landet och det kan se olika ut beroende på var i Sverige som du bor. Använd dig av dagstidningar eller internet för att se om det snart ska vara en spelning nära dig!