Gröna lunds tivoli – en plats för alla smaker

Gröna lunds tivoli – en plats för alla smaker

Gröna lund är namnet på nöjesfältet som ligger beläget ute på den vackra Djurgården i Stockholm. Skulle du tala med en stockholmare skulle de med största sannolikhet kalla tivolit för ”Grönan”, eftersom det är det vanligaste namnet i folkmun. Hit vänder sig både små och stora för att få ta del av alla spännande attraktioner, härliga glassar, enorma sockervadd och actionfyllda upplevelser. Oavsett ålder har nöjesparken något att erbjuda dig, vilket har gjort nöjesparken till en samlingsplats för människor som delar samma intresse för nöje och underhållning.

Gröna lund har cirka 30 stycken olika typer av attraktioner som du kan testa på om du har längden inne. Du kommer till exempel att kunna åka någon av de sju olika berg- och dalbanorna som finns i parken, men du kan också ta dig en tur till det läskiga spökhuset eller skratta loss i ”Lustiga huset” där allt kan hända. Utöver åkattraktioner finns det även mängder med alternativ när det kommer till lyckohjul, spel och lotterier. Här kan du testa dina färdigheter genom att skjuta iväg slemmiga grodor, fiska upp ankor, skjuta med vattenpistol eller varför inte klubba ner bävrar som hoppar upp ur hål i spelplanen?

Restauranger och mat

Är du sugen på att äta något gott eller har barnen blivit hungriga av allt åkande? När man är på Gröna lund är det nästan omöjligt att inte ta del av någon av alla läckerheter. Här finns kompletta restauranger med full service och alkoholtillstånd för den som önskar, men det finns också mer barnvänliga hamburgerhak med utsikt över vattnet, food trucks som säljer tacos och churrus och ett flertal våffel- och glasställen.

Scen och konsert

Den här nöjesparken är inte bara känd för sina många åkattraktioner och goda smakupplevelser, utan det finns ytterligare en sak som lockar hundratals med människor till parken varje år. Naturligtvis är det inget mindre än den stora scen som står uppbyggd vid åkattraktionen ”Fritt fall”. Under åren som Gröna lund har stått stadigt har mängder med världskända personer satt sin fot här. Några namn värda att nämna är ABBA, Alice Cooper, Bryan Adams, Jimi Hendrix, Bob Marley, Kiss och Paul McCartney. Observera att åkattraktionerna alltid är igång, oavsett om det är en konsert som spelas eller inte.