Spännande festivaler utomlands

Spännande festivaler utomlands

När du befinner dig utanför Sveriges gränser kommer du att vilja upptäcka nya saker och ting. Du kommer till exempel att vilja ta del av härligt nya smakupplevelser, kulturer och musik, men du kanske också vill besöka en festival. Runt om i världen finns det idag mängder med olika festivaler som äger rum. Här nedan har vi listat några av de mest populära och uppskattade alternativen och vi ser även till att ange ett ungefärligt datum då de äger rum. På så sätt vet du när du ska befinna dig i landet i fråga!

Dia de los muertos – Dia de los muertos är en mycket stor högtid som kom att bli en festival och som äger rum mellan den 31 oktober och den 2 november. Festivalen äger rum i Mexiko och är en av de mest färgstarka som du kan tänka dig. Här hyllas de döda genom att man målar ansiktet likt ett skelett och sätter på sig fantastiska kostymer.

Tomorrowland – Har du vägarna förbi Belgien måste du besöka Tomorrowland. Tomorrowland är världens absolut främsta och största EMD-festival och som pågår under loppet av tre fulla dagar. Festivalen äger vanligtvis rum i slutet av juli varje år och bjuder på musik från världens bästa och kändaste DJ:s.

Kinesiskt nyår – Ska du åka till Kina bör du försöka se till att vara på plats runt den 8 februari. Det är nämligen då som landet firar det kinesiska nyåret och vi kan lova att detta inte är en festival som du vill gå miste om. Här får du ta del av ett spektakulärt firande och många härliga skratt.