Globen Skyview – inget för den höjdrädde

Globen Skyview – inget för den höjdrädde

Stockholm är stort och då menar vi verkligen stort. Du kan åka en timme från en plats till en annan och fortfarande befinna dig långt innanför stadens gränser. Att se hela Stockholm på en dag är fullt möjligt, men du kommer att få spendera hela dagen i din bil eller på bussen för att lyckas. Ett betydligt smidigare sätt är att använda sig av Globen Skyview. Här berättar vi mer om hur det fungerar!

Enkelt förklarat kan man säga att Skyview i Globen är en form av attraktion som människor kan använda sig av för att få en glimt av hela Stockholm på bara 20 minuter. Nu tycker du kanske att det låter helt omöjligt och visst kommer du inte att se varenda liten vrå, men du kommer att se de absolut bästa delarna. Här sitter du i en glasgondol som, istället för att löpa på lina som en vanlig lift, åker på själva globen och längst med hela utsidan. När du har kommit hela vägen upp är du helt plötsligt 130 meter upp i luften och över havsytan. Åkturen tar sammanlagt 20 minuter och gör det möjligt för dig att få en fantastisk utsikt som du sent kommer att glömma.

Glasgondolerna är specialdesignade och här får ni plats 12 personer åt gången. Det betyder att du med fördel kan använda dig av denna underhållning när du vill hitta på något spännande och annorlunda med dina vänner. Varför inte göra något unikt när du fyller år och skåla med en utsikt över hela Stockholm? Skyview är en attraktion som är öppen varje vardag mellan klockan 10.00-16.00 med en timmes lunchstängt.