Överraska familj och vänner med ett pasta party

Överraska familj och vänner med ett pasta party

Om du älskar pasta har du kommit till rätt plats. Varför inte bjuda familj och vänner på pasta party? Faktum är att de roligaste festerna är de som har ett bestämt tema. Det är därför högtider som Halloween och jul är så populära eftersom de har ett tydligt tema. När det gäller popularitet är också pasta en av de mest omtyckta rätterna eftersom det är så billigt, bekvämt och mångsidigt.

Välj äkta italiensk pasta från Barilla

Vad som gör ett pasta party så spännande är att du har mängder av sätt att laga och servera pasta. Titta bara på alla pastasorter av hög kvalitet som varumärket Barilla erbjuder. Med över 140 år i branschen är pasta från Barilla nästintill blivit synonymt med äkta italiensk mat och kultur över hela världen. Deras pastasorter är perfekta för att få den perfekta ”al dente”-konsistensen.

Med alla pastaformer som Barilla erbjuder är det bara fantasin som sätter gränserna på vad du kan laga ihop. I själva verket finns det hundratals olika former av pasta och det kan vara intressant att kika på vad som finns. Dock kan alla pastaformer delas in fyra kategorier:

  • Lång pasta.
  • Kort pasta.
  • Pasta i ugn.
  • Fylld pasta.

Vad och en av dessa kategorier har i sin tur en mängd olika former. Till exempel hittar du bland lång pasta Bavette, Capellini, Fettuccine, Tagliatelle och naturligtvis klassikern Spaghetti. Oavsett vilken pastaform du väljer kan du vara säker på att det kommer bli smakfullt. Ett tips är att hämta inspiration på recept inför ditt pasta party på Barillas webbplats. Där hittar du recept för alla tillfällen, allt från klassiska pasta carbonara och krämiga pastarätter med skaldjur till goda vegetariska recept. Alla dessa recept visar att det är en riktigt bra idé att bjuda på pasta party! Överraska de inbjudna på utsökta pastarätter som för tankarna till vackra Italien.

Förutom maten kan du även dekorera och spela upp italienska och optimistiska låtar som håller igång stämningen. Tänk bara på att inte spela upp vilken musik som helst eftersom ett pasta party kommer att vara förknippat med den italienska kulturen. Besök gärna en italiensk restaurang innan festen för att hämta inspiration på vad som kan passa in.