Anordna bästa barnkalaset

Anordna bästa barnkalaset

De flesta av oss är nog medvetna om att barn verkligen älskar att fylla år. Det är deras höjdpunkt varje år eftersom de får presenter, kan bjuda över kompisar och får äta tårta. Men för föräldrarna är det inte alltid lätt att anordna ett barnkalas. Det är inte alla som har tillräckligt med tid till att planera, eller saknar pengar. Det finns då några tips på vad du som förälder kan tänka på för att anordna barnets bästa kalas.

Gäster och tårtan

Först bör du tänka på antalet gäster som ska bjudas till kalaset. Det kommer göra det lättare att bestämma var kalaset ska hållas någonstans. Ifall det endast är ett fåtal barn som kommer kan du hålla kalaset hemma. Men om det är många barn, plus deras föräldrar, kan det vara smidigare att hyra en lokal. Skulle du inte ha pengar till detta kan du hålla kalaset på en lekplats eller i en park. Så länge barnen har någonting att leka med spelar det inte så stor roll var ni håller till.

En annan viktig sak att tänka på är en tårta till barnkalas, ska du baka en egen tårta eller beställa? Du bör även tänka på ifall någon av gästerna har allergier. Men i de flesta fallen kommer föräldrarna att berätta detta i god tid. Om du väljer att beställa en tårta, se till att göra det i god tid så den kan levereras på den bestämda dagen. Ifall du oroar dig för att barnen kommer äta för mycket socker kan du se till att välja glass istället, kanske servera vatten eller saft istället för läsk.

Lekar och underhållning

Självklart bör du fundera på sätt att underhålla alla barnen på. Det finns flera roliga saker att göra, samt lekar som inte kostar någonting. Vad tycker ditt barn om att göra? Du kan till exempel anordna en liten skattjakt, beroende på hur gamla barnen är. Göm undan en liten överraskning någonstans i lekparken, eller där kalaset hålls, och ge sedan barnen ledtrådar som de måste följa. Eller lägga fram färgpennor och papper och låta de måla och rita.

Tema

Att klä ut sig till favoritfigurerna är något många barn tycker om. Ett tips är därför att välja ett tema på kalaset. Låt alla klä ut sig och dekorera efter vad ditt barn tycker om, det kan vara superhjältar, prinsessor, eller välj tema efter barnets favoritfärg. Det finns hur många idéer som helst. Allt du behöver är lite fantasi. Prata även med barnet och fråga om vad han/hon vill ha.

Om du har pengar till det kan du hyra in en person som kan göra ansiktsmålningar, eller kanske en trollkarl som underhåller barnen en stund. Vissa väljer till och med att bjuda in personer som tar med sig olika djur, som hästar. Du kan alltså se till att barnen får lära sig någonting nytt samtidigt som de får ha roligt och leka.